Sinds eind oktober mogen er geen wedstrijden gespeeld worden.

Na ruim een maand van alleen trainen, had de jongere jeugd zin in een paar wedstrijdjes.

Zo gezegd zo gedaan.

Vandaag, 28 november 2020, hebben de E aangevuld met F (in vervolg als E aangeduid), D jongens, D meisjes en C diverse onderlinge wedstrijden (van 20 minuten) gespeeld.

Na een warming-up was het de beurt aan de E tegen de D meisjes. Om het voor iedereen leuk te maken, moesten de D meisjes met extra regels spelen. Deze extra regels waren:

· Geen break-outs

· 1 verdediger minder in het veld

· Geen sprongschot

· Minimaal 1 keer de bal rondspelen.

Het was wel wennen om met deze extra regels te handballen, maar het werd wel een leuke wedstrijd voor zowel de E als de D meisjes.

De E werd geholpen door een keeper vanuit een hoger team in dit geval de C en D jongens.

Uiteindelijk werd het een spannende wedstrijd die met 5-4 door de E gewonnen werd.

Hierna mochten de D jongens laten zien dat ze opgewassen waren tegen de C meiden. De C hield zich hier aan de regel van minimaal 1 keer de bal rondspelen en verdedigde met 1 man minder, waardoor het een mooie spannende wedstrijd. Er werd over en weer gescoord. Deze wedstrijd eindigde in 8-10 voor de C.

De E was ondertussen weer bijgekomen en mochten nu aan treden tegen de D jongens.

Met in het doel een keepster uit de D meisjes, hebben ze hard gewerkt.

Helaas konden ze niet veel inbrengen tegen de kracht van de jongens, waardoor ze met 3-6 verloren.

Na een pauze van 2 wedstrijden was het nu aan de D meisjes om hun kracht te meten met de C meiden.

Het begin ging gelijk op, totdat de C meiden de regel minimaal 1 keer de bal rondspelen loslieten. De D meisjes hebben goed partij gegeven en wisten zich als team soms mooi vrij te spelen.

Het werd uiteindelijk 9-12 voor de C.

Nu was het tijd voor de laatste wedstrijd van de E en wel tegen de C meiden.

De extra regels waren niet voldoende dus werd op een gegeven moment de regel toegevoegd om de C met een stuit naar elkaar over te laten spelen.

Dit was in het begin wel even wennen voor de C.

Ondanks de hulp van scheidsrechters Steffi en Xenia lukte het de E net niet om te winnen. Het werd 7-6 voor de C.

Als laatste wedstrijd stond de wedstrijd van de D meisjes tegen de D jongens op de planning.

De D meisjes waren gebrand om te laten zien dat ze niet onderdoen voor de D jongens.

Ze schoten uit de startblokken en namen het voortouw.

Helaas waren ze niet helemaal opgewassen tegen de D jongen en verloren ze uiteindelijk met 3-11.

Alle wedstrijden waren gespeeld en we hadden nog tijd voor 1 wedstrijdje. Daar had iedereen nog wel zin in dus de D meisjes samen met de D jongens tegen de C samen met de E.

De spelers kregen de coaches Ron en Freddie zo gek dat zij gingen keepen dus met 12 spelers per team in het veld werd de dag afgesloten.

Het was een heel gekrioel en sommige spelers waren ineens gebrand om hard te gooien op hun eigen coach.

Alle spelers hebben zich prima vermaakt deze 2 uur in de Amerhal.

Zeker voor herhaling vatbaar dus op 19 december gaan we nog een keer, hopende dat we in januari weer echte wedstrijden kunnen spelen.

Dank aan de coaches voor begeleiding van hun teams, Annemarie voor het maken van foto’s, Steffi en Xenia voor het fluiten van de wedstrijdjes.

fotoverslag